Mitkä 3 asiaa voit valmistella ennen kuvitusprojektin aloittamista?

Kirjasi on käsikirjoitusvaiheessa? Raporttisi tai julkaisusi tarvitsee tyylillisesti yhtenäiset kaaviot?

Voit ottaa minuun yhteyttä heti ja asiat kyllä hoituvat.

Ajattelin kuitenkin, että saattaisin olla jo hyödyksi ennen kuin soitat. Jotta projekti nytkähtää nopeasti liikkeelle, kannattaa valmistella muutama juttu valmiiksi. Autan niissä toki matkan varrella.

1. Ajatuksia ja toiveita värimaailmasta

Värit. Niiden hallinta ja ymmärrys ovat minun osaamistani, mutta toiveet ovat sinun. Vaikka otankin asian vastuulleni, kannattaa miettiä hieman toiveita väreistä joita haluaa kirjan kuviin ja kaavioihin. Ovatko värit täyskylläisiä, murrettuja, tummia vai mitä? Muista myös mainita värejä, joita et ainakaan halua. Kannattaa ottaa huomioon myös mahdolliset brändisi tai yrityksesi tunnusomaiset värisävyt, joita haluat myös julkaisussasi näkyvän.


2. Toiveita kuvituskuviin

Sinulla on jo varmasti käsitys kuvista, jotka haluat kirjaasi. Kuvista kannattaa koota toiveita ja ohjeita tekstinkäsittelyohjelmalla, jotka sisältävät esimerkiksi kuvahaulla löytyviä esimerkkikuvia, hahmoteltuja kaavioita tai muita avustavia luonnoksia.

Projektin alkupuolella käymme läpi kirjaasi suunnitellut kuvat yhdessä ja kirkastamme kunkin kuvan tarkoituksen, tarpeellisuuden ja sisällön yhdessä. Mikäli käy niin, että jonkun kuvan sisältö jää turhan ohueksi, sen voi jättää pois tai tuoda siihen jotain lisää. Jos toisaalta jonkun kuvan sisältö on liian laaja, se voidaan jakaa kahteen kuvaan.


3. Taittaja

Tekstus toimittaa kuvallisen sisällön kirjaasi. Tarvitset julkaisullesi taittajan, joka asettelee kuvat ja tekstit taittoon ja jonka kanssa työskentelen projektin edetessä.


Näillä pääsee liikkeelle. Kuten sanoin, pääsee muutenkin, mutta startti on jouhevampi.

Jos tämä ei vastannut mielessäsi pyörineeseen kysymykseen, laita minulle viestiä. Jos tämä osui juuri naulan kantaan ja olemme pian valmiita aloittamaan, sovitaan etä- tai livetapaaminen ja mennään asiaan. Minut saa kiinni sähköpostilla olli.seppala at tekstus.fi tai numerosta 050 3387338.

Ystävällisin terveisin,

Olli Seppälä, kuvittaja